Все още не са ясни цените на лифт картите за ски-зоната в

...
Все още не са ясни цените на лифт картите за ски-зоната в
Коментари Харесай

„Юлен“: Ако прокуратурата затвори Банско, сигурно ще има протести

Все още  не са ясни цените на въжен превоз картите  за ски-зоната в Банско за идния зимен сезон, само че евентуална  смяна в концесионния контракт с " Юлен " може да наложи покачване . Това съобщи пред БНР Иван Обрейков, представител на концесионера.

По-рано през днешния ден министърът на околната среда Нено Димов съобщи, че сегашната концесионна такса за ски-зоната, която е 300 хиляди лв. на година, може да бъде нараснала.

Темата беше коментирана на среща на контролните институции и туристическия бизнес в Банско, инициирана от Министерството на туризма.

На срещата заместник-министър Ирена Георгиева разгласи прогнозите за петпроцентов растеж на туристите и самодейностите на министерството за реализиране на първокласен и резистентен туризъм. Една от тях е взаимният пилотен план със общественото министерство, по който се образоват безработни, с цел да се преодолее кадровият недостиг в туризма.

" Има готовност  образованията  по разнообразни изпълнителски специалности в  сферата на туризма  да стартират още през декември ", разяснява Георгиева.

Но въпросът, който вълнува всички, е ориста на концесионния контракт за ски зона Банско и по какъв начин това ще се отрази на един от най-известните зимни курорти в Европа.

" По-скоро самия контракт при подписването му през 2001 година не е бил изчистен чисто текстово. Сега очевидно нещата са доста съществени, от законова позиция, да бъде изменен в една или друга посока. Не мога по различен метод да си обясня за какво толкоз време не може да се промени. Може и да не може да се промени. " - уточни кметът Георги Икономов.

" Един скиор или сноубордист не го интересува разногласията на по-високо.  Ако пристигна прокуратура да затвори курорта  би ни се отразило, само че тогава сигурно  ще има много митинги . Все отново дано има някакво решение, с цел да можем да излезем с някакво мнение. " - прикани маркетинг шефът на дружеството-концесионер " Юлен " Иван Обрейков.

/ news.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР